Напрежение между Индия и Русия. Дни след като Министерството на външните

...
Напрежение между Индия и Русия. Дни след като Министерството на външните
Коментари Харесай

Русия прати на фронта индийски туристи в Москва, Делхи търси начин за спасяването им

Напрежение сред Индия и Русия. 

Дни откакто Министерството на външните работи (МВнР) в Делхи съобщи, че Индия прави всичко допустимо за " ранното освобождение " на към 20 индийци, работещи като спомагателен личен състав за съветската войска, група от седем индийски мъже разгласява нов видеоклип, в който настояват, че са били принудени от Русия да се бият във войната в Украйна срещу волята си.

Записът се популяризира лавинообразно. На него мъжете са в стая, облечени в униформи на съветската войска. Шестима от тях стоят в ъгъла, а седмият приказва за ситуацията им.

" Дойдохме да посетим Русия като туристи за Нова година на 27 декември и се срещнахме с сътрудник, който ни оказа помощ да посетим разнообразни места. Той ни предложи да ни заведе в Беларус, само че не знаехме, че ще ни е нужна виза за страната.

Отидохме в Беларус, където му дадохме пари, само че той ни изиска още пари.

Изостави ни на една автомагистрала, защото нямахме пари да му платим ", изяснява на хинди говорещият във видеото мъж.

Още по-интересно е обаче продължението на описа.

" След това бяхме хванати от полицията, която ни съобщи на съветската войска. Затвориха ни на някакво незнайно място за към три-четири дни. По-късно ни принудиха да подпишем контракт с тях да работим като помощници, водачи и готвачи и ни заплашиха, че в случай че не го създадем, ще ни пратят в пандиза за 10 години. Договорът беше на техния език, който не разбирахме, само че го подписахме. Записаха ни в център за образование и по-късно разбрахме, че са ни измамили. Записаха ни в тяхната войска и ни образоваха ", твърди той, цитира CNN.

Според индиецът след образованието той и сънародниците му били захвърлени в Украйна, а някои от компанията се оказали на самата фронтова линия.

" Сега и нас желаят да пратят. Ние не сме подготвени за никаква война и даже не можем да държим вярно оръжие, само че те ни принуждават да се бием във войната против Украйна. Надяваме се, че индийското държавно управление и посолството ще ни оказват помощ ", добавя той.

Досега няколко мъже от Пенджаб, Кашмир, Карнатака, Гуджарат и Телангана са попаднали в плен, сражавайки се във войната на Русия с Украйна. Повечето от тях са търселипо-добра работа, за което са пристигнали в Русия. След това са били излъгани посредством канал в YouTube, обещаващ им доста пари. Вестник Индиан Експрес беседва със фамилиите на тези мъже, които настояват, че са били излъгани, че аплайват за работа като помощници в офиси на съветското държавно управление, най-много в Москва. След подписа обаче те били принудени да се насочат към фронтовата линия.

Миналата седмица представителят на индийското Министерство на външните работи Рандхир Джайсуал заяви на постоянен брифинг за медиите, че към 20 индийци, работещи като спомагателен личен състав или помощници в съветската войска, са се свързали с индийските управляващи за подпомагане.

" Разбрахме, че към 20 души са блокирани. Опитваме се да създадем всичко допустимо, с цел да бъдат освободени по-рано... Също по този начин сме споделили на хората да не навлизат във военната зона и да не попадат в сложни обстановки. Опитваме се да създадем всичко по силите си, поддържаме постоянна връзка с съветските управляващи както тук, в Ню Делхи, по този начин и в Москва, и се опитваме да създадем всичко допустимо. Дълбоко сме ангажирани с благополучието на всички наши индийци ", сподели Джайсуал.

Говорителят съобщи, че индийците се намират на разнообразни места и че индийското посолство е в контакт с съветските управляващи, " с цел да ги изведе ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР